קבלו אקסיומה: הסנדל יכול להיות הכי יפה בעולם, אבל עם כפות רגליים מוזנחות כל האפקט שלו יורד לטמיון.
בואו נודה: את מירב המרץ והכסף אנחנו משקיעים במוצרי קוסמטיקה לפנים ולשיער. כשמדובר בכפות רגליים, רחוק מהעין, רחוק מהכיס. אז זהו, שרק נדמה לנו שלא רואים. בקיץ רואים ועוד איך. וככל שהעונה מתארכת, כך יש יותר עור יבש, יבלות, עקבים נפוחים, בהונות מזיעות, פטריות, ולמה לחפור במה שלא נעים, מספיק לומר שהצורך בטיפוח נעשה דחוף ולוחץ. הבשורה הטובה היא שאת כל שלבי הטיפוח אפשר לעשות לבד, בבית. בלי לחפש פדיקוריסטית, לשלם לבייבי סיטר, להתניע את המכונית, לחפש חניה, וגו'.
הבשורה הרעה: חייבים להשקיע בערכת בסיס של מכשירים ותכשירים. וחלק מן המכשירים נראים כמו כלי אינקוויזיציה (מגרדות, פצירות ידניות או חשמליות, צבתות, משייפים) – אבל בשביל בריאות ויופי חייבים לסבול כידוע. סיעור מוחות של קבוצת מקצועניות, ובה קטיה שו, מנהלת ההדרכה של מותג הציפורניים "אורלי", ברי סנדרס, המנהלת המקצועית של חברת "שיק תמרוקים", אמי טוואס, מדריכה ראשית במותג הציפורניים CND, נועה מרגלית, פדיקוריסטית ומנהלת מותג "קלירנס", ענת בקר בעלת המרכז לקוסמטיקה מדעית "הברבור", אולגה רובנובסקיה, מנהלת תחום "שול" בחברת רקיט בנקיזר ישראל, ונציגי חברת הדרמו-קוסמטיקה "ד"ר עור", התגייסו לרגל המצב, לתמצת את תורת הרגליים על רגל אחת.
ראשית חשוב לדעת שכלים כמו פצירות צבתיות, חייבים להיות אישיים. אסור להעביר אותם מרגל לרגל, אפילו בתוך המשפחה, אלא אם הם עברו חיטוי ועיקור. רק כך ניתן למנוע הדבקה של צרות כמו פטרת. אזהרה שנייה: המגמה העולמית העכשווית היא להימנע משימוש בסכינים ולהעדיף חומרים ממיסים שניתן לרכוש בפארמים. וזאת כי התגלה שהסרה אגרסיבית של עור קשה (קאלוס) מעודדת צמיחה מחודשת של שכבת עור עבה יותר.
וכך עושים:
מורחים מרכך עור על קשת העור מסביב לציפורניים ודוחפים בעדינות את העור כדי להגדיל את לוחית הציפורן. לעור המקיף את הציפורן יש תפקיד: מטרתו למנוע חדירה של גורמים לא רצויים העלולים לפתח זיהום מתחת לציפורן. ולכן לא גוזרים אלא דוחפים תוך הדיפה קלה מאוד בתנועות מעגליות קטנטנות, במקלון עץ המיועד למטרה זו. אם בכל זאת רוצים להיפטר מעודפי העור עושים זאת בעדינות בעזרת צבתית ייעודית.
גוזרים את הציפורניים ישר, ולא קצר מדי. צריך להשאיר קצה חופשי (פס לבן בקצה הציפורן) של כ-3 מ"מ כדי למנוע ציפורן חודרנית או חדירת פטרת.
משייפים את השומן שעל הציפורן בעזרת בלוק ספוג נוקשה (קונים בפארמים), ומבריקים בעזרת פצירת הברקה.
מורחים פילינג על כף הרגל ובמיוחד על אזור הקרסול.
עור קשה וגס בעקבים משייפים במכשיר ייעודי פעמיים עד שלוש בשבוע. לאחר מכן משפשפים בעדינות בפילינג של גרגרי ים המלח ובקרם רגליים המיועד לריכוך העור.
לפני מריחת לק על ציפורני הרגליים, מורחים שכבת הבסיס, שמסייעת ללק להיצמד אל הציפורן וגם מונעת הכתמה והצהבה שלה.
אחרי כל הרטבה של כפות הרגליים (בריכות שחיה, מקוואות, מקלחות משותפות). צריך ליבש אותן היטב עם הקפדה בין האצבעות, ורק במגבת אישית.
עור כף הרגל הוא אזור פגיע בין היתר בשל העומס המופעל עליו בזמן ההליכה והעמידה, נוטה להתייבשות ולסדקים, שעלולים להפוך לחתכים מכאיבים. הוא גם מצויד במספר גבוה של בלוטות זיעה. לכן כדאי להשתמש בדיאודורנט תרסיסי מיוחד לרגליים, ובקרם טיפוח. יש מגוון של קרמים לכפות הרגליים בסופר פארם ובבתי מרקחת, וחשוב שבין מרכיביהם נמצאים חמאת שיאה ואלנטואין.
חידוש של חברת "שול" שהגיע באחרונה לארץ היא סדרה הכוללת ג'ל השרייה עם קוויאר ירוק, המסייע בקילוף וסילוק עור קשה, סרום מרכך המכיל חומצה היאלורונית, קרם לחות לשעות היום, והכי מפתיע – קרם מסכת לילה לכפות הרגליים.
לנוטים לזיהום פטרייתי בכפות הרגליים ובין אצבעות הרגליים, מצאתי בסופר פארם גם קרם מניעה שבנוסף משקם עור יבש וסדוק. מתאים גם לחולי סכרת. עוד בסופר פארם, שלדעתי שווה המלצה מיוחדת: פטנט של בד מכוסה ג'ל שעוטפים בו את כף הרגל לחצי שעה כל יום, המרכך עור יבש ומקל על כאבי סדקים.