פורסם by & קטגוריה מזון ומסעדות.

השבת הקרובה, ה-1 ביולי 2017, נקבעה כיום הגלידה הבינלאומי. איזה כיף שאפשר להגיש גלידות פרווה או חלביות בכל שלוש הארוחות ולהרגיש שהוספנו עוד מצווה אחת למצוות היום השביעי…לא שאנחנו זקוקים באמת לשידולים שכאלה. לפי נתוני סטורנקסט משנת 2016, אנחנו אוכלים גלידות ב-881 מיליוני שקלים בשנה. שליש מהסכום הזה הולך על חבילות ביתיות, ו-44% על שלגונים בודדים.

מתקן פטנט לגלידה ביתית. BRASS

מתקן פטנט לגלידה ביתית. BRASS

אבל לפני שנסתער על הגלידה הממתינה לנו במקפיא, ננסה להפנים את מה שמלמדת חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא על איך אוכלים גלידה בלי להעלות במשקל.

כהמלצה כללית היא מציעה לבחור גלידות המתבססות על פירות והכי טוב, גלידות תוצרת בית. כשמדובר בתוספות – פזרו מעל או ערבבו לתוך הגלידה פירות יבשים קצוצים במקום שוקולד, חלבה או חמאת בוטנים. הנוזל לגלידה שמכינים בבית יכול להיות מיץ תפוזים במקום חלב, והתיבול – מקל וניל במקום טחינה או דבש. הכי חשוב – היא מוסיפה, זה להקפיא את הגלידה (ואני מוסיפה, גם את זו הקנויה), מחולקת למנות בקעריות קטנות. כך, בכל פעם מוציאים מנה מדודה. אחרת, כשמוציאים את כל הקופסה – אפשר בקלות לאכול כמעט את כולה.

ליד מקרר השלגונים, חפשו את הפשוטים. אלה מכילים רק 60 קלוריות ליחידה. השלגונים העשירים מכילים 300 קלוריות לפחות. אוכלים אחד מהם, וגמרנו את כל תקציב הקלוריות לארוחת צהריים.

ואם התחלנו בקלוריות, אז גלידת שרבט מכילה מים כרכיב ראשון, אחר כך סוכר ואחריו הפרי, ואילו גלידה בשומן צמחי מכילה מים, סוכר, חלב ושמן צמחי. לכן מנת שרבט מכילה 120 קלוריות ל-100 גרם וגלידה בשומן צמחי מכילה כמעט 200 קלוריות לאותה כמות.

ילדים הם הקליינטים הכי קשים לאיפוק כשמדובר בשלגונים, מודה חלי ממן, במיוחד כשהורים צריכים להתחרות בשיווק האגרסיבי כאשר עם השלגון מקבלים גם כל מיני חותמות ודמויות של 'גיבורי על'. ובכל זאת שווה להשקיע. שווה להרגיל אותם לקנות ארטיקים שמכילים עד 100 קלוריות וכמה שפחות סוכר. את השלגונים עם הפרסים השאירו לפעמים מיוחדות, שמוגדרות מראש. כך יהיה להם למה לחכות מצד אחד, ומצד שני לא נעמיס עליהם יותר מידי סוכר, שומן וקלוריות.

מתקן להכנת ארטיקים ביתיים. איקיאה

מתקן להכנת ארטיקים ביתיים. איקיאה

כשמגישים גלידה בכלים יפים, קל יותר להתמודד עם כמות קטנה יותר. ברשת איקיאלה למשל, יש מתקן צבעוני מאוד להכנת ארטיקים ביתיים (9 שקלים) וכפות גלידה בצהוב, ירוק,

כחול וורוד (19 שקלים). אפשר להקפיא מיצים בטעמים שונים כתחליף פחות משמין לארטיקים, ובאיקיאה תוכלו למצוא מגש קוביות קרח למטרה הזו בירוק, ורוד וטורקיז ב-5 שקלים. וגם קעריות צבעוניות בעשרה שקלים האחת.

ועוד בנושא הגלידה הביתית: חברת BRASS השיקה מכשיר בשם Sweet Spot מבית Chef'n ששומרים במקפיא. מכינים תערובת להכנת גלידה לפי ספר מתכונים המצורף למכשיר, וכאשר המשטח שבתוכו קפוא, יוצקים עליו את התערובת. היא מתחילה לקפוא מיד, ואז מתחילים לערבב במרץ עד שמתקבל מרקם גלידה. 199 שקלים בחנות הדגל ONE DESIGN בראשון לציון, בסניף החברה בנמל תל אביב ובאתר:  www.brassbrands.co.il.

שלגון בטעם פרפה שוקולד וקוקוס. פלדמן

שלגון בטעם פרפה שוקולד וקוקוס. "הגלידות של פלדמן"

ואחרי שאמרתי את כל זה, ברור שקשה לוותר על השלגונים העשירים שכל אחד מהם הוא כמו חגיגת יום הולדת שלמה. החדשים של חברת "הגלידות של פלדמן" מבוססים בטעם ובתכולה על קינוחים יוקרתיים ומשווקים בסדרה הנקראת פטיסרי. מדובר בשלושה: שלגון בטעם פאי לימון, בטעם שוקולד קוקוס ובטעם אקלר טופי קרמל. מסוכן כמה שזה טעים. מצד שני, הם אכן יכולים לתפקד על תקן מנת קינוח בארוחה חלבית.

שלגון בטעם פאי לימון. פלדמן

שלגון בטעם פאי לימון. "הגלידות של פלדמן"

 

 

 

 

 

 

 

Loading Facebook Comments ...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.