פורסם by & קטגוריה מזון ומסעדות.

וופלה או בפלה? מה משנה איך נקרא בלועזית למאפה המתוק הזה, שצריך לקרוא לו בעברית אפיפית ושהישראלים עפים עליו, כי בימים אלה חוגגת יצרנית האפיפיות "מן" שישים שנה להקמתה עם הגילוי המתוק שהישראלים אוכלים אותם כמעט יותר מכל עם אחר בעולם, לא מעט בזכות סיפור ההצלחה של החברה המשפחתית הזו. לפי סקר צרכנים של "הגל החדש" ב-92% ממשקי הבית בישראלים, יש וופלים.

לבוש חדש לאריזות לכבוד יום ההולדת ה-60

לבוש חדש לאריזות לכבוד יום ההולדת ה-60

 

בחגיגת היום הולדת בה נחשפה העובדה שאריזות הוופלים עברו השנה עיצוב חדש, ושיש לחברה חידושים כמו עוגיות גרנולה ללא סוכר, וופלים ללא סוכר ומוצרים לטבעונים, נכחו שלושה דורות מתוך הארבעה של משפחת רוקח, הבעלים של "מן", ובהם סבתא פנינה בת התשעים שאפילו במבט הכי ביקורתי, לא נראית יום אחד מעל לשבעים. האם זה בזכות אכילת וופלים או הימנעות מהם?

שלושה הדורות של חברת "מן". שניה מימין סבתא פנינה בת ה-90

שלושה הדורות של חברת "מן". שניה משמאל סבתא פנינה בת ה-90

 

 

לפי נתוני נילסן, אכלנו ב-2014 וופלים בסכום העולה על 209 מיליון שקלים, ואלה של "מן" מדורגים במקום השני (אחרי "עלית"), בציבור הכללי ובמקום הראשון בציבור החרדי. וזאת כי לחברה יש הכשר מהודר של הרב לנדא.

אגב, על משקל שאלת מפתח הכל-כך ישראלית טיפוסית, האם אתם אוכלים קודם את הקצפת של הקרמבו ואחרי זה את הביסקוויט או להיפך, נשאל האם אתם אוהבים יותר וופלה שוקולד או וופלה לימון, וופלה וניל או וופלה חלווה?

בישראל יש העדפה חד משמעית לשוקולד, ובמקום השני לוופלה לימון. בקהילות היהודיות בעולם (את הוופלים מישראל אוכלים בין היתר בקנדה ואנגליה, צרפת ורוסיה, אוסטרליה ואוסטריה, בלגיה ומקסיקו ובכל בתי חב"ד בקצווי תבל), המקום השני שמור לוופלה וניל.

סיפור הוופלים התחיל בשנת 1938, עם עליית משפחת רוקח לארץ, והקמת מחלקת הוופלים במפעל "ליבר" ההיסטורי בבני ברק (זה שלימים התמזג עם "עלית"). לפני שישים שנה עזבה משפחת רוקח את "ליבר" והקימה את "מן". הם ארזו וופלים שנוצרו בעבודה ידנית, בקופסאות פח, ונסעו למכור אותם ממכולת למכולת במכונית סוסיתא קטנה. צה"ל היה אחד הקליינטים הכי גדולים שלהם, ואין חייל, עד היום נדמה לי, שלא קנה בשקמיות את המצופים המפורסמים.

בניגוד לחברות משפחתיות אחרות, בני רוקח הכניסו גם את הדור הרביעי לעסק, ואלה העבירו את המפעל לרמלה, הוסיפו קווי יצור אוטומטיים, חדרו לכל הרשתות בארץ, גדולות כקטנות, שינו את מתכון המוצרים (כיום הם ללא שומן טרנס, ללא צבעי מאכל, וללא חומרים משמרים), והוסיפו מוצרים חדשים כמו עוגיות גרנולה, עוגיות וופלים מחיטה מלאה ועוגיות לטבעונים נטולות רכיבים מן החי.

"מן" הוסיפה למוצריה את סמל הטבעונות של עמותת ויגן פרנדלי, והופכת בכך ליצרנית המתוקים הגדולה בישראל שיש לה את תו הטבעונות.  רישום נוסף וראוי לציון על האריזות הוא הלוגו "מיוצר בישראל". בנוסף, בחברה מדגישים שהם מעדיפים ספקים וחומרי גלם ישראלים ומעסיקים רק עובדים ישראלים תושבי אזור רמלה.

 

עוגת וופלים בטעם של מן. עיצבה וצילמה יוליה זובריצקי

עוגת וופלים בטעם של מן. עיצבה וצילמה יוליה זובירצקי

 

** אם חגיגה, זה חייב להיות עוגה. אז גם מוופלים אפשר להכין עוגה מדהימה. המתכון שלה הופק בשיתוף עם אתי בטיט, בעלת הטור הקולינרי  sweet weekend . בשבוע שעבר התפרסם בארץ מתכון של עוגת קרם קוקוס וחפיסות שוקולד, שזכה למאה וחמישים אלף כניסות. סימן שהציבור הישראלי רעב לעוגות שקל להכין אותן. אז גם עוגת הוופלים ניתנת להכנה בקלי קלות.

החומרים לבסיס הם: 200 גרם וופלים קצוצים בטעם קפה. 100 גרם שוקולד מריר קצוץ. חצי כוס קוקוס. כוס חלב. 2 כפות קקאו. 2 כפות שמן קנולה.

החומרים למלית הם: 250 מ"ל שמנת מתוקה, חצי כפית אבקת קפה נמס. חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל.

החומרים לציפוי הם: 100 גרם שוקולד מריר קצוץ. חצי כוס שמנת מתוקה. 50 גרם חמאה.

זאת ההכנה:  מערבבים את הוופלים הקצוצים עם הקוקוס.

מבשלים את השוקולד, החלב, השמן והקקאו תוך ערבוב עד למרקם חלק ומצננים חמש דקות. מוסיפים את תערובת הוופלים לקרם הזה ואת העיסה הדביקה מהדקים לתבנית מרופדת ומעבירים למקפיא לרבע שעה.

בינתיים מקציפים את חומרי המלית ומורחים על הבסיס. מחזירים למקפיא לעוד חצי שעה. בזמן ההמתנה מבשלים את חומרי הציפוי עד לקבלת מרקם נוזלי.

מוציאים את העוגה מהמקפיא ומצפים. בתיאבון.

 

Loading Facebook Comments ...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.