צילומים דוויד מויאל

גרג תפריט חדש לשנת 2025
אופנה היא לא רק פונקציה של בגדים, תכשיטים, איפור ותסרוקת, יש גם אופנת ריהוט, אופנת דיבור (ביטויים שהם אופנתיים בדור אחד, ולגמרי מיושנים בדור שאחריו – מי אמר "פצצות לגבות" ולא קיבל צחקוקים), אופנת התנהגות, וכמובן, אופנת מאכלים. פיצה החליפה את הפלאפל למשל, סלט ירוק את הסלט הערבי הקצוץ דק, כטרנד מוביל, סושי את הלאפה, המבורגר את השניצל, קפה לאטה את הקפה השחור, ויש דוגמאות לאין סוף.

גרג. פנקייק ברולה יפני
לא אומרת שאין גם ישן ליד החדש, ונכון שעדיין מזמינים משקה בטעם תפוזים ולא רק משקה הטפיוקה מאצ'ה, אבל צעירים בעיקר, ומי שרץ עם רוח הזמן, מחפש טעמי חך חדשים. רשתות בעלות מודעות לאופנות הטעם המתחלפות, כמו גרג למשל, נוהגות לכן לרענן את התפריט עם חידושים, ולשנת 2025 בולטים בסניפיה מנות עם אמירה אופנית.
דוגמה: מנות של אכילה שיתופית. טרנד שניכר במסעדות רבות במערב. או ארוחת בוקר של בייגל עם ג'יבנה, עלי זעתר, עשבי תיבול, לאבנה וסומק, טרנד שאימץ את צורת האכילה הים תיכונית והמזרח תיכונית גם יחד. או טחינה עם גרגירי חומוס מתובלים, גבינת ריקוטה עם פלפלים, והכי עכשווי בקרב חלק מהצעירים מהטרנד הבריאותני, סלט טאבולה קינואה. בגרג מציע תפריט חורף 25' גם חביתת זעתר ללא לחם. מה טרנדי ומודע יותר בהקשר לסועדים שומרי גזרה, שהרי רזה זה יפה, גם אם לא פוליטקלי קורקט לומר כך.

גרג. נאמס – רול ממולא ירקות.
השף הראשי של גרג אלעד אמסלם אומר שהוא אימץ רעיונות קולינריים מארצות רבות ובין היתר מציע נאמס ירקות, שזה רול פריך ממולא ירקות מונח על עלה חסה עם צ'ילי ירוק, צנונית, עלים ירוקים ורוטב וייטנאמי – 54 שקלים. ויש בתפריט החדש גם רול במילוי אבוקדו, עגבניות מיובשות, בצל סגול כוסברה, רוטב עשבי תיבול, לימון ודבש – 42 שקלים. שילוב מטבחי עמים מהעולם כולו, בהתאמה לחך הישראלי, בא לידי ביטוי גם בסלט של רצועות מלפפון עם כוסברה, נענע, פטרוזיליה ורוטב בוטנים, ובתוכות פצפוצי אורז, שקדים קלויים ושמן זית. אסיה והים התיכון באותה צלחת. גם זה עולה 42 שקלים.
ומה דעתכם על כדורי ריקוטה, מוצרלה ופרמזן בציפוי פירורי פנקו יפניים על רוטב חמאה לימונית ובצל ירוק? מסקרן ללא ספק, ועולה 46 שקלים.
סועד ישראלי לא ישלים עם ארוחה ללא קינוח, ובתפריט החדש של קפה גרג יש מה שמכנים שם מנת דגל: פנקייק ברולה יפני עגול ובנוי לגובה בשכבות של שוקולד לבן שוקולד בלוניד, סוכר שרוף וקצפת – 48 שקלים.

גרג. כדורי גבינות
יאיר מלכה, מנכ"ל גרג מגלה שבתפריט 2025 השקיעה הרשת מחשבה ומאמצים ליצור חוויה קולינרית מתקדמת המשדכת את הטרנדים העולמיים לטעמים המועדפים על החיך הישראלי.